Бирата – напитката, която кара и мъже, и жени да облизват устни. Но какво е тя, без нещо за хапване до нея?
Бирените мезета могат да се похвалят с особено богато разнообразие.
Най-хубавото при тях е, че може да си купите готови от магазина или просто да седнете в някоя бирария и да си поръчате от менюто.
Ние все пак се придържаме към домашно приготвените неща.
Много по-добре е сами да изпържите картофките (въпреки че пърженето не е най-здравословният готварски процес), отколкото да ядете бланширани някъде навън.
Именно порцията пържените картофи, със или без сирене, е най-разпространеното бирено мезе у нас, както сочат и вашите отговори на страницата ни във Фейсбук.
На второ място се класират пържените рибки – цаца, сафрид, които са наши собствени фаворите през летния сезон. На морския бряг...
Пилешките крилца и хапки също заемат стабилна позиция до халбата (или бутилката) с биричка.
Въобще, всички вариации на панираните хапки (сирене, кашкавал, пиле) много се „обичат“ с кехлибарената течност.
Наденичките и яйцата, както и мексиканските снаксове със сосове за топене, също са идеални с бирата.
И голямата пица, която може да се раздели с приятели, не е за пренебрегване.
Е, стига сме предлагали, че съвсем ще забравим за работния процес...
Тук пък може да си припомните любимите ракиени мезета, които със сигурност сте консумирали в изобилие по време на празниците.
Ех, за малко да забравим пилешките дробчета, които също посочихте като идеално мезе към бирата.