Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лютеница "Роси"

Лютеница "Роси"
Източник: Роси Цветанова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изчистваме чушките от дръжките и семките и ги измиваме. 

  • 2

    След което се пекат, белят се и се мелят.

  • 3

    Измиваме доматите и също ги мелим. Печем патладжана, белим го и го смиламе.

  • 4

    Смесваме всичко заедно в голям казан и го слагаме на огъня да заври. Когато се поизпарят доматите, добавяме захарта, олиото и солта. Можем да познаем дали лютеницата е готова, като сипем в чинийка една лъжичка от лютеницата и от нея не се отделя течност. 

  • 5

    След като изтсине лютеницата, се пълни в букани и те се заваряват за 10 минути.

продукти
Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салатата на леля
    < 10 м.
  • Макарони с шунка и сметана
    20 мин.
  • Kайзершмарн (палачинка по императорски)
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...