Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Майка на две деца отслабва само със зелен чай

по статията работи: | 26 август 2015 Прочитания: 17523
За една година успява да свали 50 кг
Майка на две деца отслабва само със зелен чай
Източник: Wikimedia Commons

Саманта Рийз е англичанка, която доскоро е имала сериозни проблеми с килограмите. Допреди година е тежала 110 кг. Успяла е да свали близо половината от тях чрез интензивна консумация на зелен чай. Историята й е публикувана в woman'sday.

 

Още докато е тийнейджър, Саманта се бори с излишните килограми и се чувства доста по-едра от връстничките си. Отчайва се и започва да мрази собственото си тяло. Проблемът се задълбочава, когато забременява и ражда първото си дете, когато е само на 15 години. На 18 години достига до внушителните 95 кг, при ръст от 1,55 см. 

 

Причината за драстичното напълняване се крие във вредните хранителни навици, които англичанката развива в резултат на депресията, в която изпада. Закуската й включва две препечени филийки с масло и две шоколадови блокчета, на обяд се храни с печени сандвичи със сирене и чипс, а за вечеря консумира пица и мазни храни, като през цялото време пие газирани напитки или по пет чаши чай с мляко, захар и две бисквитки.

  

Саманта забелязва, че нещо с нея не е наред, когато стъпва на кантара за пръв път от много време през април, миналата година. Желае да провери индекса си за телесна маса в Гугъл и се шокира, когато открива, че вече е стигнала до болестно състояние. Това е моментът, в който решава, че е време за промяна.

 

 

Първоначално опитва с хапчета за бързо отслабване, но след серия незадоволителни резултати се налага да промени сериозно начина си на хранене. Изхвърля от менюто си всякакви бързи закуски и газирани напитки и намалява драстично бисквитките. Замества чая с мляко със зелен такъв без никакви подсладители.

 

Макар че е отвратена от горчивия вкус, започва да го консумира с лимон всяка сутрин. Постепенно увеличава дозата като консумира зелен чай на всеки час, докато е на работа и завършва с още една преди лягане. Така на ден вече изпива по 9 чаши. В резултат само за един месец, Саманта смъква от теглото си 7 кг.

 

От миналия септември досега е изпила близо 3000 чаши зелен чай, за да стигне от 110 до 53 кг. Вече се чувства много по-добре в тялото си, отколкото преди.

 

Д-р Катрин Зерацки, инструктор по правилно хранене, отчита, че не само консумацията на зелен чай, но и намаляването на калориите, които приема, имат огромна заслуга за стопяването на теглото при Саманта. Самата англичанка пък, дължейки успеха си в борбата с килограмите на всяка поета чаша, все още продължава с процедурата. За нея чаят вече не е само просто напитка, но и начин на живот.

Рейтинг: 3.7 / 5 , 3 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...