Започваме, като сваряваме макароните в подсолена вода, малко по-твърди от ал денте, все пак ще ги печем след това :) Измийте ги със студена вода и оставете настрани.
Рендосайте кашкавала и сиренето. В купичка разбийте едно яйце и оставете настрана.
Започваме да приготвяме соса, като разтопяваме маслото и към него прибавяме брашното.
Разбъркваме и запържваме получената каша, докато леко покафенее. После прибавяме млякото и сметаната. Продължаваме да бъркаме на средна температура, докато сосът се посгъсти.
Прибавяме една-две лъжици от соса към яйцето при непрекъснато бъркане, за да предотвратим пресичане.
След това прибавяме яйчената смес към соса. Добавяме горчицата, сол и черен пипер на вкус.
Накрая прибавяме сиренето и кашкавала. Аз оставям малко кашкавал за отгоре.
Объркваме соса и макароните и разпределяме в тавичка, предварително намазана с масло. Печем в предварително загрята фурна на 180 С.
Вижте рецептата стъпка по стъпка в снимки тук.