Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мантъ (Манти)

2
Мантъ (Манти)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 1
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Направете кладенче в брашното и сложете яйцата, малко сол и вода. Омесете тестото. Разделете на 4 части. Оставете за около 30 минути да почине.  

  • 2

    Направете плънката от кайма, лук, магданоз, малко сол и черен пипер. Омесете с ръце.  

  • 3

    Разточете една топка тесто и отрежете квадрати от нея (големината им е по избор). Сложете от плънката във всеки и затворете (получава се нещо като пакетче или бохча). Повторете и с останалите кори тесто.  

  • 4

    Наредете в тава за печене (може да се наложи да работите с две партиди) и печете на 180-190С за около 15 минути.  

  • 5

    През това време сложете бульона в тенджера на котлона да заври. Извадете мантъто от фурната и сложете в тенджерата да се варят за около 30-35 минути. *Тук може да изберете и 2-ри вариант – да залеете с бульон мантъто след 15-та минута и отново да върнете във фурната (но това леко изменя оригиналната рецепта).  

  • 6

    Пресовайте чесъна и го смесете с млякото. Стопете маслото и сложете червения пипер в него. 

  • 7

    При сервиране на мантъто залейте с масло и поднесете с чесновото мляко.

  • 8

    А ето и историята на мантъ.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Bozhilka Dinkova
04.07.2018 | 21:07
дайте нормалната рецепта моля ви!!!!
1
Dimitriyka Zaharieva-Enez
06.11.2015 | 16:08
значе от годни съм омъжена за турчин и живея в Холандия тук се правят мантъ в огромни количества за зимата и мога да претендирам че тази рецепта не е точна
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата от печени пиперки
    15 мин.
  • Сладко-пикантно тако
    20 мин.
  • Кисело мляко с бисквити и сладко
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D