Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мариновани пилешки бутчета

14
Мариновани пилешки бутчета
Източник: Фидера
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измиваме бутчетата под течаща вода и отцеждаме в гевгир. Подсушаваме с мека домакинска кърпа. От продуктите правим марината, която разбиваме добре и с нея заливаме бутчетата /пилешки крилца/.

  • 2

    Престояват на студено, за не по-малко от 2 часа в хладилник. На всеки 30-40 минути преобръщаме месото, за да поеме по-добре от подправките.

  • 3

    Слагаме маринованото пилешко в съд от йенско стъкло, като всеки ред от пилешкото отделяме с парчета нарязан на лентички кашкавал и зърна кимион и изсипваме останалата марината.

  • 4

    Фурната пускаме на 200 градуса и печем 45 минути от момента, в който фурната достигне тази температура.

  • 5

    Изключваме фурната и оставяме месото на остатъчната температура, без да отваряме капака на съда.

  • 6

    Сервираме в средата на масата и всеки сам си сервира, колкото иска.

Коментари(14)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
14
poli asenova
22.05.2013 | 20:44
И аз смятам, че ще са вкусни тези бутчета.
13
pepi damjnova
21.05.2013 | 21:18
Ще ги направя задължително.
12
gabriela gabrielova
21.05.2013 | 09:19
Ще пробвам рецептата.
11
kalinka kalinkova
20.05.2013 | 22:45
Като идея е добра, но на снимката нищо не е ясно.
10
Отговор на коментар #6 от ана:
не от всеки мобилен телефон се получават хубави снимки
9
Отговор на коментар #1 от Qna Kirkova:
Значи кимиона не можете да го махнете поради това че самият кашкавал е с кимион, но при желание може да го замените с нещо друго, например пушено или топено сирене
8
ива
20.05.2013 | 10:58
Обичам тази традиция всеки сам да си сипва.
7
zvetanka ivanova
20.05.2013 | 09:52
Страхотен вкус ще имат, въпреки, че не може добре да се види на снимката как са се получили.
6
ана
18.05.2013 | 15:29
Не е добра снимката.
5
Отговор на коментар #2 от elena atanasova:
И наистина е така
4
Много обичам пиленце :)
3
rozalij atanasova
18.05.2013 | 11:19
Страхотно предложение, ще бъде невероятно.
2
elena atanasova
18.05.2013 | 08:59
Струва ми се доста апетитно.
1
Qna Kirkova
17.05.2013 | 19:21
Супер,ще махна кимиона обаче,не го понасям:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...