Сигурно знаете, че яйцата също могат да бъдат мариновани. Вкусът на маринованите яйца е доста интересен – нещо средно между сладко, солено и кисело.
Можете да ги похапвате просто така или пък да ги нарежете и да ги поставите в сандвич.
Преди да ги приготвите, трябва да знаете, че яйцата се държат в хладилник (в маринатата) от 3 дни до 1 седмица, преди да бъдат консумиране
Колкото до самата марината – тя е на основата на червено цвекло, на което се дължи интересния цвят.
Необходими продукти:
1 ч.ч. сок от червено цвекло
1 ч.ч. винен оцет
1 ¼ ч.ч. захар
3 скилидки чесън
2 с.л. подправки по избор (сол, черен пипер, кориандър, джинджифил, горчица)
20 твърдо сварени яйца
Източник: http://www.saltpgh.com/
Начин на приготвяне:
В средна тенджера смесете всички съставки, без яйцата, и оставете сместа да кипне, като я разбърквате от време на време.
Солта и захарта трябва да се разтворят напълно.
Махнете течността от котлона и я оставете да изстине на стайна температура.
Обелете яйцата . Сложете ги в дълбок съд с плътно затваряне. Отгоре изсипете маринатата, която трябва ги покрие напълно.
Приберете ги в хладилник за няколко дни.