2 яйца, олиото, меда и 1 ч. захар се варят на водна баня, докато се разтопи захарта (или в микровълновата за няколко минути), след това се прибавя брашното и 1 ч.л. сода и се вари до образуване на мехури в сместа.
Сваля се от огъня и с прибавяне на брашно (нколко пъти по малко) се замесва меко тесто. Оставя се да престои за около 30 минути в хладилника.
Правят се 7-8 равни топчета от него и се разточват на блатове с големината на тавата, в която ще се пекат. Всеки блат се запича до покафеняване в силна, предварително загрята фурна. Тавата се поръсва само с брашно. Корите могат да се оформят преди или след опичане.
За крема - Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, добавяме 5 с.л. брашно и ванилията. Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа и бъркаме енергично до сгъстяване на крема.
По желание можете да оцветите крема в различни цветове и да ги редувате. Най-отгоре тортата се залива с разтопен марципан за торти, украсете по желание и с фантазия, а от изрезките от блатовете натрошете трохи и с тях доукрасете отстрани тортата.