Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Медена торта с млечен домашен крем

8
Медена торта с млечен домашен крем
Източник: Виолета Василева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    2 яйца, олиото, меда и 1 ч. захар се варят на водна баня, докато се разтопи захарта (или в микровълновата за няколко минути), след това се прибавя брашното и 1 ч.л. сода и се вари до образуване на мехури в сместа.

  • 2

    Сваля се от огъня и с прибавяне на брашно (нколко пъти по малко) се замесва меко тесто. Оставя се да престои за около 30 минути в хладилника.

  • 3

    Правят се 7-8 равни топчета от него и се разточват на блатове с големината на тавата, в която ще се пекат. Всеки блат се запича до покафеняване в силна, предварително загрята фурна. Тавата се поръсва само с брашно. Корите могат да се оформят преди или след опичане.

  • 4

    За крема - Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, добавяме 5 с.л. брашно и ванилията. Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа и бъркаме енергично до сгъстяване на крема.

  • 5

    По желание можете да оцветите крема в различни цветове и да ги редувате. Най-отгоре тортата се залива с разтопен марципан за торти, украсете по желание и с фантазия, а от изрезките от блатовете натрошете трохи и с тях доукрасете отстрани тортата.

продукти
Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
Отговор на коментар #6 от Кристина Иванова:
ами пропуск от моя страна, и аз сега го забелязах, първият път прибавяме около 50-100 грама брашно, а втория път останалото, а може и повечко до получаването на тестото! А в крема също има брашно - но 5-6 с.л. Но тъй като при добавянето на рецептата се иска едно количество, няма как да се обяснява кое за какво е, така че е обяснено последователно при приготвянето :)
7
ами пропуск от моя страна, и аз сега го забелязах, първият път прибавяме около 50-100 грама брашно, а втория път останалото, а може и повечко до получаването на тестото! А в крема също има брашно - но 5-6 с.л. Но тъй като при добавянето на рецептата се иска едно количество, няма как да се обяснява кое за какво е, така че е обяснено последователно при приготвянето :)
6
какво стана с това брашно?! на колко места го добавихме ....първо докато се вари сместа, после като се свали от огъня..после в крема...аз ли бъркам нещо.
5
ива
19.03.2013 | 17:17
И на мен ми се струва, че е много вкусно, ще помоля да ми я направят, че ръцете ми са малко вързани.
4
Отговор на коментар #3 от zvetanka ivanova:
Благодаря Ви :))
3
zvetanka ivanova
02.03.2013 | 09:46
Много си харесах тази торта и поздравявам Виолета за това предложение .
2
Отговор на коментар #1 от gabriela gabrielova:
Благодаря :))
1
gabriela gabrielova
01.03.2013 | 14:00
Много добре изглежда.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бърза грахова супа
    < 10 м.
  • Млечен десерт с карамелизирани ябълки
    20 мин.
  • Пълнени чушки по италиански
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...