Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Международният ден на бирата е! Отпуснете му края!

по статията работи: | 01 август 2014 Прочитания: 865
Все пак е петък!
Международният ден на бирата е! Отпуснете му края!
Източник: sxc.hu

Днес е международният ден на бирата! Най-любимата лятна напитка на мъжете, а и не само, днес чества рожден ден и това, което ще се чува най-често по света, ще е думата "Наздраве!", съобщават от Econ.bg


Удрящите се за здраве халби със сигурност ще бъдат посветени на любовта към хмеловата напитка. Освен, че е изключително полезна, за бъбреците, храносмилането и т.н., бирата си отива с почти всичко.


Предимно я консумираме с пържени картофки, цаца и всичко панирано, но трябва да ви споделим, че ужасно "върви" и с пица и спагети.


Независимо с какво ще я пием днес обаче, важното е да го направим. Пък дори и това да значи, че трябва да му отпуснем малко края. Все пак моментът е перфектен - петък е!


Първоначално международният ден на пивото се е празнувал единствено в Санта Круз, Калифорния. Традицията е започнала в не толкова далечната 2007 г. Идеята е той да се отбелязва през първия петък на месец август. За кратко време фенове на пивото от целия свят започват да отбелязват тази дата. Общо 207 града в 50 държави празнуват деня на бирата.

 

Въпреки че международният празник се популяризира през последните години, разхлаждащата напитка е смятана за най-стария и най-консумиран алкохол в целия свят. Оказва се, че пивото е на трето място по популярност в света след водата и чая, става ясно от статия в "Уикипедия".

 

У нас бирата излиза значително евтино. България се нарежда на 10-о място в класацията на страните с най-евтино пиво в света. Проучване показва, че богатото на витамин D пиво се продава за средно 0,78 цента у нас.

 

По-напред в класацията се нареждат Сърбия, Китай и Чехия. Първото място пък си разделят Украйна и Виетнам с цена на газираната напитка от 0,59 цента.

 

Вижте коя е страната с най-висока консумация на бира в небезизвестния делови сайт.

Рейтинг: 4 / 5 , 257 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...