Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Минаш - сирената от света на Бразилия

по статията работи: | 01 октомври 2013 Прочитания: 914
В различни варианти, но еднакво вкусни
Минаш - сирената от света на Бразилия
Източник: Thinkstock/ Guliver

Вече сме ви предлагали една кратка кулинарна разходка из вкусната бразилска кухня, която можете да прочетете тук, ако сте пропуснали. Казват, че един живот не стига, за да опиташ всички вина по света.


Е, ние можем малко да перифразираме този израз и да го отнесем към необятния списък с вкусни сирена. Научихме за един вид бразилски сирена минаш, за които сега ще ви разкажем малко повече.


Както става ясно от самото име, сирената идват от щата Минаш, един от 26-те в Бразилия.


Съществуват три различни варианта на сиренето: frescal (младо, свежо); meia-cura (леко узряло); curado (напълно узряло).

 

Сиренето се прави от краве мляко по традиционна рецепта. Ако искате да се постигне пълен стадий на зрялост, то млечният продукт трябва да се остави в отворен съд, в близост до готварска печка, за да се повлияе от топлия въздух.

 

Свежото сирене frescal обикновено се сервира 4 дни след като е приготвено, докато все още е сочно, меко и леко се усещат гранули в текстурата му. Експертите казват, че в такъв вид сиренето не е подходящо за готвене, с изключение на комбинацията с телешко или свинско.

 

Соковете на прясното сирене кореспондират вълшебно с вкуса на месото. Най-сигурният вариант, който няма как да се окаже разочароващ, е да си направите един сандвич със свежо сирене минаш и да си го хапнете с удоволствие.

 

Твърдо узрялото сирене минаш е готово за консумация, когато соковете са абсорбирани напълно и сиренето е придобило твърда форма. Леко жълтият оттенък на продукта също може да послужи за индикация, че сиренето е достигнало пълен стадий на зреене.

 

Вътрешността на сиренето има хубав и апетитен бял цвят. По нея се виждат деликатни малки шупли. Вкусът на твърдото сирене е малко по-наситен от този на младото, и леко по-тръпчив. Този вариант вече е перфектен за готвене, което се вижда от множеството рецепти, в които е включено.

 

 

Например бразилските емпанадас с телешко могат да се приготвят с това сирене. Ако ви попадне това сирене, защото неведоми са пътищата кулинарни, не се колебайте да го опитате.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...