Замесете тесто с 2 яйца, 3/4 ч.ч. вода, щипка сол и содата
Разделете го на 8 малки топчета и ги намажете с масло
Разточете ги големи, колкото палачинки и пак ги намажетес масло
За долната кора слепете 5 от разточените питки, а за горната - 3
Разточете първо долната кора така, че да излезе извън тавата, за да може да се увият краищата след това
Разточете и втората кора - малко по-голяма от тавата
Разбийте останалите яйца със захарта и предварително свареното мляко
Сложете втората кора, като я наберете по средата
Увисналите краища, на долната кора увийте, като преди това по края ги поръсите с масло
Оставете дупка, откъдето между двете кори налейте сместа от яйцата, захарта и млякото
Печете в силна фурна
Готовата баница нарежете и задушете покрита с кърпа. Може да я поръсите с пудра захар, смесена с ванилия. По желание ванилия може да сложите и в сместа.