Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Монк - новият заместител на захарта

по статията работи: | Прочитания: 2753
Полезен плод, който се грижи за здравето ви
Монк - новият заместител на захарта
Източник: Thinkstock / Guliver
Независимо дали сте повлияни от световната мания по намиране на полезни заместители на захарта, то с "половин око" винаги поглеждате, когато ви попадне подобна алтернатива.

 

Ще ви запознаем със сравнително малко известния плод монк, който може успешно да замести вредната бяла захар. Знаете, че напоследък все по-често се среща информация за връзката между изкуствените подсладители и някои видове рак. Именно по тази причина, все по-често се среща името на плодът монк, който да замени аспартама и захарина, които могат да са вероятната причина за развитие на коварната болест.

 

Коректно е да кажем, че индивидът трябва да е поел огромни количества от тези вредни вещества, за да бъде застрашен от някои видове рак. Когато стане дума за полезните заместители на захарта сме свикнали да слушаме и четем за стевията. Тя вече сериозно "пусна корените си" на пазара.

 

И следвайки тази логика, то плодът монк скоро също ще се превърне в добър познайник на хората с желание за здравословен начин на живот.

 

Монк е зелен, с леко овална форма и наподобява пъпеш на външен вид. Плодът идва от южните части на Китай. Където впрочем се използва много усилено в народната медицина.

 

Монк от английски означава монах. Смятало се е, че монасите от Китай, някъде през 13 век, са първите използвали плодът и това е причината той да се казва именно монк.

 

Плодът монк се прилага в китайската народна медицина за болки в гърлото, кашлица и др.

 

Съществува вярване, че консумацията на монк може да удължи живота. А защо е така? Защото там, където расте плодът, се наблюдава сериозен брой на достигналите и надживели 100 години. Но това се отнася до плода в суров вид.


Днес в Съединените Американски Щати се предлага и екстракт от монк в търговската мрежа. Но продуктът не е съвсем чист. Само информативно, ако погледнете етикетът, ще намерите и други вещества, от рода на захар, меласа, захарен алкохол и др.


Kато цяло, на идеята за подслаждане с монк се глада положително. Но някои хора споделят, че в устата им остава леко горчив и неприятен послевкус, но вероятно това се дължи на индивидуалните вкусови характеристики на отделния човек. Или с други думи на вас може и да не ви понася, но на друг да стане любимия подсладител.



Ако се опитвате на свалите някой излишен килограм, но не можете да живеете без сладко, то плодът монк идва на помощ точно за тази цел. Но отново подчертаваме, че подсладителите с екстракт от монк не са най-естественият и чист вариант, който можете да намерите. Затова, ако търсите нещо наистина естествено, по-добре продължете да се информирате в тази посока и да търсите напълно естествени варианти.


А междувременно можете да си припомните някои от полезните заместители на захарта, които ви предложихме, и да си изберете някои от тях.

 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...