Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мусака с кус-кус

2
Мусака с кус-кус
Източник: Виолета Василева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Кускусът се сварява и отцежда и докато е горещ се добавя маргарин.

  • 2

    В мазнината се запържват каймата и ситно нарязания лук. Добавят се нарязаните домати,  магданоза, черният пипер и сол на вкус.

  • 3

    Тавичката се намазнява. Разстила се на дъното й слой кус-кус, отгоре - каймата и отново кус-кус. Настъргваме сиренето и заливаме със сместа от яйцата и прясното мляко.

  • 4

    Печем в умерено силна фурна. По желание, когато е готова мусаката, настържете кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи. 

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Svetlozara
05.07.2013 | 15:32
ха,страхотна рецепта :)
1
ана
05.07.2013 | 13:08
Изглежда много добре.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ябълково вино
    < 10 м.
  • Фъстъчени бисквитки с шоколадов център
    30 мин.
  • Медени скариди върху салата
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...