Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мусака с кус-кус

2
Мусака с кус-кус
Източник: Виолета Василева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Кускусът се сварява и отцежда и докато е горещ се добавя маргарин.

  • 2

    В мазнината се запържват каймата и ситно нарязания лук. Добавят се нарязаните домати,  магданоза, черният пипер и сол на вкус.

  • 3

    Тавичката се намазнява. Разстила се на дъното й слой кус-кус, отгоре - каймата и отново кус-кус. Настъргваме сиренето и заливаме със сместа от яйцата и прясното мляко.

  • 4

    Печем в умерено силна фурна. По желание, когато е готова мусаката, настържете кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи. 

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Svetlozara
05.07.2013 | 15:32
ха,страхотна рецепта :)
1
ана
05.07.2013 | 13:08
Изглежда много добре.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бърз десерт със смокини
    15 мин.
  • Салата със спанак и козе сирене
    15 мин.
  • Филе от морски език с галета
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!