Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мусака с риба тон

Мусака с риба тон
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Обелете патладжаните, нарежете ги на филийки и ги сварете в подсолена (1/2 ч.л. сол) вода за 5 минути. След това отцедете.

  • 2

    В тенджера с малко зехтин запържете нарязания на дребно лук, добавете бялото вино и варете 5 минути.

  • 3

    Разбийте царевичното нишесте в млякото и го добавете към лука. След това добавете канелата, черния пипер, индийското орехче и останалата сол и оставете да ври при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти. 

  • 4

    Разделете соса на две. Към половината прибавете рибата тон, изварата, яйцата и разбъркайте. 

  • 5

    В тавичка наредете половината филийки патладжан, изсипете сместа с рибата, отгоре наредете останалите патладжани, залейте с другата половина сос и поръсете с настъргания пармезан. 

  • 6

    Печете 50-55 минути на 180 С. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата от печени пиперки
    15 мин.
  • Сладко-пикантно тако
    20 мин.
  • Кисело мляко с бисквити и сладко
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...