Има изключително прости на пръв преглед кулинарни трикове. Те обаче впечатляват с креативността и апетитния краен резултат.
И с факта, че се превръщат в реалност за някакви си броени минути.
Точно такава идея е хлябът с кашкавал. Уж банална рецепта, а изпълнена по толкова хитър начин, че веднага ти се иска да я пробваш у дома.
Това е от онези рецепти, които можеш да разкодираш само с 1 поглед, но за които си мислиш: "Как не съм се сетил/а досега?!". И ние това се питаме...
Рецептата, която ще ви демонстрираме словесно след малко, е идеална за любителите на сандвичи и бързи рецепти на основата на хляб.
За осъществяването на този вкусен кулинарен трик ще са ви необходими:
1 хубав хляб, който можете да омесите сами, или да си закупите от любимата пекарна. Имайте предвид, че колкото по-хубав е хлябът, толкова по-вкусно ще бъде!
Източник: lols.me
200 грама от любимия кашкавал. От онези, които се топят в устата след преминаването на термична обработка. А и преди нея!
Няколко стръкчета пресен лук или друга любима, свежа и зелена, подправка. Можете да използвате и сухи подправки.
След като сте се снабдили с тези продукти, с помощта на остър нож направете дълбоки прорези на хляба – и по дължина, и по широчина.
Нарежете кашкавала на продълговати лентички и го настанете в получилите се пролуки.
Запечете хлебчето на 170-180 С за 10-15 минути, извадете, поръсете с пресния лук и сервирайте!
Можете да си го приготвяте в случаите, в които сте много гладни и нетърпеливи да готвите и имате още 1 такова гърло до вас.