Едно от най-хубавите неща на лятото безспорно е времето, прекарано в планината или на морския бряг.
А ако към сцената се прибави и едно барбекю, лятната идилия става абсолютна!
Какво най-често обичате да "хвърляте" върху скарата?
Пържолки, шишчета, кюфтенца... Или пък през горещите дни предпочитате риба и зеленчуци?
Преди обаче да сте включили скарата, трябва да помислите и за гарнитурата. Защото скара без гарнитура е като скара без бира!
Макар само "странични" ястия, гарнитурите са отлично допълнение към основното и трябва да допълнят вида, вкуса и аромата му.
Гарнитурите могат да бъдат всякакви и приготвени чрез различна топлинна обработка.
Ако приготвяте скарата у дома, няма да бъде проблем да приготвите една от следните рецепти за идеална гарнитура:
Гъби кладница соте (идеална гарнитура към риба)
Печени картофки с масло и розмарин (идеални за червено месо)
Брюкселско зеле с масло (към риба, пилешко)
Пресни картофки с масло (класическа гарнитура, подходяща за... всичко!)
Броколи с моркови и орехи (към риба)
Друг вариант е да си изберете едно от следните пюрета.
Ако планирате гриловане на открито, гарнитурата също може да бъде приготвена върху решетката. Ето още няколко чудни и лесни предложения:
Тофу със зеленчуци на скара (ако има вегетарианци в компанията)
И да не забравим салатата, която, освен предястие, може да бъде и гарнитура.