Рибата тон от консерва е страхотно подходяща част от различни видове паста, салати, предястия.
Сами ще се убедите, че трябва да я използвате по-често.
А за да не сме голословни, веднага ще ви дадем няколко разнообразни примера за различни вкусотийки с риба тон.
Едно чудесно предястие, което се прави лесно и бързо. За сметна на това е ефектно и ще се хареса на гостите ви. Но, ако готвите за "чужди" хора (обрано казано), преди това трябва да сте се поинтересували дали харесват вкуса на рибата тон, тъй като той е доста агресивен за някои хора.
Салата с риба тон а ла Марианна
Снимка: Марианна Калинкова
Тя се приготвя на основата на салата айсберг, която се съчетава обикновено с риба тон.
Пълнени яйца с лимон и риба тон
Това са така наречените фаршировани яйца. Но тук вариантът, който Люби ни е рпедложила, са яйца пълнени с риба тон. В плънката се слагат и жътъците на вече сварените яйца и се прави паста с помощта на лимонов сок. Наистина е много вкусно.
Снимка:seriouseats.com
Всички видове паста се съчетават много сполучливо с риба тон. Тези са овкусени с горчица и пресен магданоз. Пастата винаги е добър вариант, ако нямате време за дълго приготвяне на вечеря.
Макаронена салата с айсберг и риба тон
Тази салата съчетава макарони и айсберг в себе си. Хранителна е и може да се предложи и за лека вечеря. Сервира се студена, както всички салати, в които има макаронени изделия.
Това е другият вариант за салата с риба тон, който се среща доста често – на освнова на царевица и краставици. Също е много подходящо.
А кой вариант от всички, изброени дотук, ще изберете, зависи единствено от вкуса на хората, за които готвите :)