Вариантите са два – или си имате любима рецепта за агнешко, предавана от поколения във фамилията, или пък все още не сте решили как да сготвите агнешкото за Великден.
Ако сте сред втората група, то ние веднага ще ви покажем няколко от нашите любими рецепти за агнешко, за да спасим положението.
Не се притеснявайте, има време, нещата не са изгубени ;)
Рецептата е много лесна за приготвяне. Трябва ви само пръстен съд и сте готови. Времето за приготвяне е малко по-дълго. Но както казват "хубавите неща стават бавно".
Това е една малко по-различна рецепта. За тези, които обичат наситените вкусове, подправките, това е вашата рецепта. Готова е само за 50 минути. Пролетта е прекрасно време да комбинираме месото с плодове в ястията. Действайте смело :)
Лесна и цялостна рецепта. Люба е предложила за вас и гарнитурата към агнешкото месо – домашно приготвено картофено пюре. Трябва ви само 1 час за рецептата.
Това е рецепта, която можете да си приготвите, ако празнувате на открито. Много подходящо е да поднесете шишчета. Печено агнешко с подходящия сос за барбакю. Да не забравите и доброто настроение :)
Това ястие се приготвя с бяло вино. А знаете каква е максимата – с каквото вино готвите, същото трябва и да пиете.
И две супички с агнешко:
Използвайте пресни подправки, пресен лук, за да бъде по-пролетна супичката.
Класическа супа от агнешко месо
Тази супа е доста гъста и хранителна. Ако решите да я приготвите, съобразете останалите ястия в менюто.