Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-вкусните рецепти с бира

по статията работи: | 25 юли 2013 Прочитания: 7512 6
Включвайте я в ястията и няма да сбъркате!
Най-вкусните рецепти с бира
Източник: Thinkstock / Guliver

Бирата е вкусна не само като питие, а и като съставка към ястията.

 

Например белгийското Carbonnade à la Flamande, което накратко означава телешко задушено в сладко-кисел сос. Сосът към гозбата се прави именно от бира и кафява захар.

 

Като цяло, бирата има омекотяващ ефект, което я прави идеален избор в маринатите за по-твърди и жилави мес.

 

От друга страна, печените тестени изделия стават по-сочни и са по-трайни, когато към тях се прибави малко бира.

 

Когато се използва за глазиране, напитката придава неповторим аромат към птичето месо или шунката.

 

В панировката за пържене пък маята в бирата действа като лек подквасителен агент, който я прави по-пухкава и по-вкусна.

 

Ефектът, който бирата оказва върху даденото ястие, зависи както от нейната наситеност, така и от количеството й.

 

Съвсем логично, тъмната бира има по-силен и наситен вкус от светлата. Ето защо се препоръчва използването на втората, тъй като тя няма да наруши вкусовия баланс на приготвеното хапване.

 

Безалкохолната бира също може да се използва в готвенето, с изключение при печивата. Имайте предвид обаче, че крайният резултат няма да бъде толкова добър, колкото с използването на нормална бира.

 

А сега е време да ви предложим най-любимите рецепти с бира на Kulinar.bg:


Панирани скариди


Панирани лучени кръгчета


Карбонада


Панирани ябълки


Биренки


Бирен хляб


Пълнено пире със сирене


Супа със светла бира

 

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Violeta
26.07.2013 | 14:07
Отговор на коментар #3 от Надя:
Много ги обичам и аз,но гледам да се ограничавам.
5
Violeta
26.07.2013 | 14:06
Бирата е незаменима при паниране на месца.
4
Надя
26.07.2013 | 13:11
Аз също правя много панировки с бира,получават се пухкави,в същото време хрупкавички.
3
Надя
26.07.2013 | 13:10
Отговор на коментар #1 от Qna Kirkova:
Така е,тези хрупкави кръгчета изглеждат неустоими.
2
Vanessa Apostolova
26.07.2013 | 10:53
:)) важното е да има ястия ЗА бира, а не С бира :Р
1
Qna Kirkova
25.07.2013 | 19:44
Снимката е много апетитна.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !