Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-вкусните хрупкави картофени хапки

по статията работи: | 05 март 2015 Прочитания: 63302 1
Поднесени по атрактивен начин
Най-вкусните хрупкави картофени хапки
Източник: Pinterest

Ако искате да внесете малко разнообразие в иначе скучните рецепти за картофи, ние можем да ви предложим един нестандартен вариант. 

 

Сами ще се убедите, че не е нужно да слагате много продукти, за да се получи атрактивно ястие.

 

Не се нуждаете от нищо по-специално – само от основни продукти, които всеки има под ръка. Резултатът е смайващо вкусен.

 

Ето и необходимите продукти:  

 

6-8 с.л. масло

1 кг картофи

сол

черен пипер

прясна мащерка

скилидка чесън

форма за кексчета

 

29800

 pinterest

 

Начин на приготвяне:  

 

Предварително загрейте фурната на 180-200.

 

Разтопете маслото, като добавите 2-3 с.л. мащерка и скилидка чесън.

 

По желание можете да обелите картофите. Нарежете ги на тънки филийки– можете да използвате ножа за белене. 

 

Сложете нарязаните картофи в купа, добавете половината от сместа с маслото и подправките. Прибавете сол и пипер на вкус и разбъркайте добре.

 

С останалата част от сместа намаслете обилно формата за кексчета.

 

Поставете по едно стръкче мащерка във всяка формичка и я напълнете плътно с резенчета картофи (като ги слагате едно върху друго). Нека се показват малко над ръба на формата, защото при готвенето те ще се слегнат.

 

Покрийте формата с алуминиево фолио и я сложете в загрятата фурна за около 30 минути.

 

След като извадите картофите от фурната внимателно премахнете фолиото. Сложете един лист хартия за печене в тава. Внимателно извадете всички картофени хапки, като ги обръщате наобратно, така че мащерката да бъде отгоре. Ако ви е останала част от сместа с маслото, можете да покриете хапките с нея. След като са вече извадени от формата за кексчета, върнете картофите отново във фурната и я увеличете до 230 С.

 

След около 15 минути картофите ще са готови – леко препечени, за да бъдат хрупкави. Можете да ги сервирате веднага – топли, или да ги изчакате да се охладят – и в двата случая са удивително вкусни!

Рейтинг: 4.6 / 5 , 5 гласa
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Darina Spirova
05.03.2016 | 22:43
Искам да попитам картофите сурови ли се нарязват?На снимката изглеждат варени!Благодаря на Gogova Yuliya да сподели!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...