Никулден е чудесен празник, който ни напомня, че Бъдни вечер и Коледа също са съвсем наблизо.
На Никулден, по традиция, се събираме с близки и приятели не само ако носим имената Николай, Никола, Николета, Николина...
А и за да си приготвим вкусен шаран!
Рецептите за пълнен шаран са най-разнообразни и всеки кулинар допринася за тяхното постоянно подобряване.
Kulinar.bg пък многократно се е доказвал като чудесна платформа, която ви е провокирала да споделяте както с нас, така и с останалите читатели, своите страхотни празнични рецепти.
Ето защо решихме да съберем на едно място най-високо оценените рецепти за Никулден от конкурсa "Българска национална кухня" на любимия ви сайт. Още веднъж благодарим на потребителите, които са се постарали в приготвянето на вкусен пълнен шаран.
Пълнен шаран за Никулден (Светла) е най-високо оценената рецепта за пълнен шаран за Никулден.
Приготвя се за по-малко от 90 мин.
Светла много добре е описала как се приготвя рецептата.
Продуктите, които е използвала, включват - шаран, орехови ядки, кромид лук, доматено пюре, олио и лимон.
Следващата рецепта с висока оценка (5/5) е пълнен шаран по рецепта на Цецка Арнаудова.
Изключително лесна е за приготвяне в няколко стъпки.
Време - около 80 мин., необходими са следните продукти, освен шарана: босилек, мащерка, кимион, моркови, доматен сок, стафиди, орехови ядки, праз лук, ориз и др.
Пълненият шаран по рецепта на Петя Дикова е също с оценка 5.
Приготвя се в няколко стъпки и съдържа следните продукти: зеленчуков бульон, магданоз, губи печурки, кромид лук, орехови ядки, ориз и др.
Готов е за 90 мин.
Ако погледът ви все още не е попадал върху красивата и креативна Никулденска салата Шаран, сега е моментът.
Тя предлага друг поглед върху това, как може да се приготви ястие за Никулден, което да съдържа ключовата дума "шаран"...
Без да е шаран!
Продукти: майонеза, пилешки гърди, кашкавал, яйца, картофи, кисели краставички и туршия от моркови. Приготвя се за по-малко от 90 мин.
Пълнен шаран с ориз и гъби отново е готов за около час и половина и съдържа стерилизирани гъби, ориз, лук и др.
И накрая, една рецепта от шеф-готвач, т.е. от нас, която също е чудесна опция за Никулден.
Става въпрос за Шаран по френски, който ще бъде готов само за 50 мин.!
За плънката се запържват част от продуктите: лук, магданоз, галета, стафиди, канела и др.
Можете да видите също и Шаран с мед с (яйца, стафиди, мед, моркови, желатин и др.)
Всички рецепти за Никулден
Весел и вкусен празник!