Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-сочното печено

по статията работи: | 21 май 2013 Прочитания: 5648 3
Търпение, скъпи кулинари, търпение....
Най-сочното печено
Източник: Photl

Представете си следната картина: дълъг и уморителен работен ден, умирате от глад, на масата има току-що извадено от фурната печено пиле, гарнирано с любимата ви салата и да трябва да изчакате.

 

Наистина ли? Трябва ли да оставим месото известно време, след като сме го извадили от фурната? С каква цел се прави това?

 

Търпението е добродетелта, която ще помогне на месото да стане перфектно. Глътката въздух е важна за всеки вид месо, защото ще позволи на соковете да се абсорбират.

 

Ако сте забелязали, когато нарежете топлото месо веднага, соковете отиват на дъното на съда или върху дъската за рязане, а вие ги искате в устата си, нали?

 

На второ място месото продължава да се готви на остатъчна температура, след като сте извадили от фурната и това прави вътрешната му температура равномерна. Чудите се колко време трябва вие и месото да се "размотавате" наоколо?

 

Колкото по-голямо е парчето, толкова по-дълго време. Например цяла пуйка е добре да се остави да почине за около 20-30 минути, а една пържола за около 5.

 

Ако прескочите чакането рискувате да имате недобре сготвено месо, загубило голяма част от сочността си.

 

А докато чакате, можете да си налеете една чаша вино и да поговорите с близките как е минал денят.

 

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
pepi damjnova
21.05.2013 | 20:34
Добре е да ги знаем тези неща.
2
Ekaterina Tsoneva
21.05.2013 | 16:48
чудесни съвети
1
Desislava Stoyanova
21.05.2013 | 16:21
МНого добри съвети, определено ще се въползвам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!