Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Направи си сам: Бадемова паста за всякакви десерти

по статията работи: | 18 февруари 2014 Прочитания: 6049
Ще се изненадате приятно от кулинарните й приложения
Направи си сам: Бадемова паста за всякакви десерти
Източник: Thinkstock / Guliver

Бадемовата паста е продукт, който се използва в направата на най-различни десерти и печива в много национални кухни. Използва се широко в Скандинавия.

 

В Швеция например се използва в приготвянето на бисквити и мъфини, както и като пълнеж в традиционни за пролетта тестени изделия, познати като semla.

 

Бадемовата паста се приготвя бързо и лесно в домашни условия. Ще са ви необходими хубави бадеми, възможно най-пресни.

 

Необходими продукти:

 

250 грама захар

 

¼ ч.ч. мед

 

100 грама вода

 

500 грама бланширани цели бадеми

 

¼ ч.ч. масло (около 50 грама)

 

Начин на приготвяне:

 

В тиган смесете захарта, меда и водата и оставете да кипне хубаво. Поставете бадемите в кухненски робот и смелете на едри парчета. Махнете врящата смес от котлона и я излейте върху бадемите. Блендирайте до гладка смес. Може да отнеме повече от 10 минути, в зависимост от мощността на робота.

 

Ако сместа се окаже много гъста и роботът се затруднява, можете да добавите малко сироп от вишна към нея (около 50 грама).

 

Сиропът се добавя внимателно и постепенно, а когато роботът заработи нормално, спрете с блендирането. Имайте предвид, че качеството на бадемовата паста зависи от консистенцията й.

 

Готовият продукт увийте с прозрачно фолио и изчакайте да изстине. Когато сте готови да използвате пастата, прибавете към нея маслото. То ще я направи по-гладка и не толкова лепкава.

 

Ако сте готови да експериментирате, предлагаме ви ето тази рецепта за кроасани с шоколад и бадемова паста.

Рейтинг: 4 / 5 , 168 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...