Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Направи си сам: Бисквити тип cookies

по статията работи: | 02 февруари 2014 Прочитания: 11657
Лесна рецепта за хрупкави бисквити
Направи си сам: Бисквити тип cookies
Източник: Thinkstock/Guliver

Cookie (от англ. ез. бисквитка, курабийка) сякаш навлезе в езика ни дотолкова, че неусетно май ще измести българския си еквивалент.


Не, няма да ви преподаваме урок на тема "Пуризъм и български език", нито пък ще става дума за Бисквитеното чудовище от Улица Сезам, а за рецептата на така популярните хрупкави бисквити с малки шоколадови парченца.


Първо искаме да уточним, че в оригиналната рецепта се използва т.нар. vegetable shortening. Това е всяка мазнина, която, оставена на стайна температура, става твърда и се използва за направата на трошливо тесто.


Тъй като ние нямаме информация дали в родните магазини може да се закупи тази мазнина за сладкиши, ви предлагаме да я заместите с мас.


Необходими продукти:


4 чаена чащи брашно тип 500


1 чаена лъжичка сода бикарбонат


2 чаени лъжички сол


1 чаена чаша светло кафява захар


1 чаена чаша кристална бяла захар


1 ½ чаена чаша мас


1 ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия


1 голямо яйце или 2 малки


2-4 с.л. топла вода


300 г тъмен шоколад, начупен на малки, неравни парченца


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 190 С. Оставете всички продукти да придобият стайна температура.


Смесете брашното и содата в малка купа и оставете настрани.


С помощта на електрически миксер, с приставка за тесто, смесете двата вида захар и маста. Когато се получи крем, сложете ванилията, солта и яйцето.


Добавете брашното, на порции по половин чаша, като междувременно слагате и водата, за да се получи тесто. Не превишавайте над 4 лъжици вода, това ще направи тестото прекалено твърдо.


Сложете и парченцата шоколад в тестото. Когато стане твърдо, махнете миксера и продължете с ръце.


Откъснете топчета, големи колкото топки за голф, наредете ги в тава с хартия за печене и ги притиснете леко, за придобият характерната форма.


Печете за 12-15 минути, или до златисто, в предварително загрятата фурна.

Рейтинг: 3 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...