Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Направи си сам: Френски макарони (Видео)

по статията работи: | 31 януари 2014 Прочитания: 30090
Малките, цветни сладки са повече от уникални!
Направи си сам: Френски макарони (Видео)
Източник: Thinkstock / Guliver

Френските макарони са вид целувки, които се приготвят от белтъци, пудра захар, бадемово брашно и сладкарска боя. Обикновено се пълнят ганаш, маслен крем или сладко, и се слепват като бисквити. Характеризират с гладка, кръгла и плоска основа, която лесно се топи в устата.

 

Името на тези малки сладкишчета произлиза от италианската дума "macarone”. На английски те се наричат "macaroon” и често се бъркат с тестените изделия макарони, които се изписват като "macaron".

 

Френските макарони са винаги цветни и много красиви. Има голямо разнообразие и от аромати. Традиционните видове са малинови, ягодови, шоколадови и ментови. Разбира се, има и такива, които разчупват традицията.

 

История на френските макарони

 

Няколко френски града се характеризират с дългата история на макароните. Един от тях е Амиен, намиращ се в Северна Франция. През 1885 година точно в този град за първи път се записва рецепта за френски макарони. Те са направени от бадемова паста, плодове и мед.

 

Монтморилон, намиращ в западната част на Франция, също е известен именно със дребните сладкишчета. В града дори съществува музей, посветен на тях. Най-старата пекарна за френски макарони датира от далечната 1920 година и също се намира в Монтморилън. Рецептата от този регион остава непроменена цели 150 години.

 

Как да си приготвим френски макарони

 

Много хора смятат, че приготвянето на френските макарони принадлежи на майсторите-сладкари. Но, въпреки че изглеждат трудни за приготвяне, истината е, че веднъж пробвате ли ги, ще им останете верен фен завинаги. Не отнемат много време и продукти, а крайният резултат си заслужава.

 

Вижте как може да си приготвите сами в домашни условия тези сладки целувки.

 

Необходими продукти:

 

35 г. яйчен белтък

 

45 г. пудра захар

 

40 г. бадемово брашно

 

40 г. обикновена захар

 

Начин на приготвяне:

 

Сложете белтъците в купа и разбийте, докато сместа стане на балончета.

 

Добавете половината от пудрата захар. Разбийте. Добавете останалата пудра захар и разбийте отново. Сместа трябва да стане мека и пухкава.

 

Сложете боята (цветът е по желание) и разбийте, докато цялата смес се оцвети равномерно.

 

Смесете бадемовото брашно и обикновената захар. Добавете ги към сместа и разбъркайте с шпатула. Проверявайте периодично дали сместа е добре разбъркана, като вадите шпатулата от нея. Ако се стича трудно, продължете да бъркате, ако пък е лесно – значи е готово.

 

Вземете шприц или пош с голям и гладък отвор. Напълнете го със сместа, след което шприцовайте малки кръгчета върху тава, покрита с хартия печене.

 

Ударете няколко пъти тавичката в плота, за да могат макароните да се освободят от балончетата си и да поемат правилна форма.

 

Времето за печене зависи от фурната, но на 150 С за около 15 минути би било достатъчно.

 

Ако при отлепването на макароните имате проблеми, навлажнете малко хартията за печене отдолу и изчакайте – от парата ще се отлепят.

 

Направете крем по избор и слепете две по две. Сложете в кутия, която се затваря плътно и оставете в хладилника поне за една нощ. Така вкусовете на целувките и крема ще се смесят и ще бъдат по-апетитни.

 

Сега вече вашите френски макарони са готови!

 

Вижте и видеото, което ще ви помогне да ги приготвите

 

Рейтинг: 1 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!