Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Наръчник на бармана: Перфекният коктейл в 5 стъпки

по статията работи: | 14 юни 2013 Прочитания: 2419 1
Забъркването на коктейл не е толкова сложно, колкото изглежда
Наръчник на бармана: Перфекният коктейл в 5 стъпки
Източник: Thinkstock / Guliver

Приготвянето дори на най-елементарния коктейл изисква умерена доза познание.

 

Неслучайно барманството си е цяла наука и бармани от цял свят често се събират, за да показват своите умения.

 

Тъй като сме точно в сезона на коктейлите, предлагаме ви пет лесни, но сигурни стъпки, които ще ви отведат директно до перфектния коктейл...

 

Кристално чист лед

 

Ако уважавате себе си или човекът, за който забърквате напитката, ще използвате само и единствено чист, пресен лед. Не такъв, който е седял във фризера незнайно колко време и е поел незнайно какви миризми. За тази цел, един час преди да започнете с коктейлните занимания, напълнете чистите формички за лед с топла, филтрирана вода и ги замразете.

 

Правилно третиране на плодовете

 

За всеки плод си има правилен подход. Цитрусите например изискват повече сила, за да се извлече максимално количество сок. По-деликатните плодове и билки изискват по-деликатна "обработка".

 

Спазване на последователност

 

Когато в рецептата са включени повече съставки, те трябва да бъдат прибавяни в точна последователност. Започва се от течността, която е в най-малко количество и се стига до основния алкохол. Следва леда. Той е последен, за да не разреди прекалено питието.

 

Украса

 

Тя е повече от декорация, тъй като целта й е да допринесе аромат към коктейла. Преди да добавите ментовите стръкчета, втрийте ги лекичко между дланите са, за да пуснат повече аромат.

 

Поднасяне

 

Сервирайте коктейла със сламката, поставена в долната лява част на чашата. Украсата трябва да бъде в горната лява.

 

Тези правила се отнасят за хората, които използват дясната ръка, при левичари, просто обърнете посоките. И винаги сервирайте с усмивка!

 

Припомнете си и забавните истории на барманите.

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Vqra Petrova
14.06.2013 | 14:54
Много полезни съвети ако искаме да се представим добре в такава светлина.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Рецепти
Най-нови
Най-търсени
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...