Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Наръчник на Kulinar.bg за безупречна Коледа

по статията работи: | 20 декември 2016 Прочитания: 4220 2
Няколко практични съвета, които ще улеснят празничната лудница
Наръчник на Kulinar.bg за безупречна Коледа
Източник: Thinkstock / Guliver

Може би коледното настроение още не ви е обзело напълно, но след броени дни то ще става все по-осезаемо... И така до настъпването на Бъдни вечер и Коледа, когато в кухнята кулинарният градус се покачва все повече, а вие се опитвате да не откачите!

 

Много неща сте решили да приготвяте, но, както всеки кулинар знае, те невинаги се получават така, както са планирани. И не става въпрос за изпълнението на самите ястия, а за цялостния процес около приготовлението на празничното меню.

 

Ето защо решихме да изготвим полезен списък, който със сигурност ще ви спести нервните кризи и неочакваните обрати в последния момент.

 

1. Приоритизирайте задачите, и, по възможност, "наемете" поне 1 кухненски помощник. Гледайте да сте пазарували предварително, което ни напомня, че изготвянето на празничното меню няколко дни предварително е адски полезна работа.

 

Разбира се, винаги е възможно да забележите в последната секунда, когато вече сте се захванали с готвенето, че някой продукт липсва. Тъй че няма да е зле хубаво да огледате какво има и какво няма в шкафовете и в хладилника. Своевременно ще извършите и предпразнично почистване на кухнята!

 

2. Изберете по-прости рецепти, чието изпълнение ви е познато и няма да ви отнеме дълги часове. Имате цяла година пред себе си за кулинарни експерименти, а големите празнични вечери определено не са най-подходящото време за тях. Спазването на този съвет ще ви улесни най-вече в случаите, в които искате да приготвите повече блюда.

 

 

3. Предварително се погрижете за безупречността на покривките, салфетките, приборите. Дори и вечерята да е в тесен семеен кръг!

 

4. Подгответе някои от нещата предварително. Вече ви запознахме, с помощта на нашата Люба Грънчарова, с няколко вида коледни сладкиши и техните рецепти за тесто, които се приготвят поне 2 седмици преди Коледа. Така ще ви бъде много по-спокойно на самия ден.

 

5. Погрижете се да имате достатъчно пространство– чист кухненски плот, маса. За тази цел, можете да приберете всички уреди и кухненски принадлежности, които няма да ви бъдат необходими. Е, ако сте щастливи притежатели на огромна кухня, тази стъпка можете и да я пропуснете. :)

 

6. И не на последно място, не забравяйте, че е празничен ден и стресът е напълно излишен! Погрижете се за съпътстващо кулинарстването ви музикално оформление. Музиката винаги прави нещата по-красиви и по-лесни. Творете с усмивка, а защо пък и да не си тананикате...

 

Kulinar.bg ви пожелава успех! И не забравяйте, че плътно ще бъдем с вас дори по време на самите празници, за да ви вдъхновяваме с рецепти, съвети и чудно настроение! :)

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
работната пчела
13.12.2013 | 16:23
Отговор на коментар #1 от Monika:
и аз така мисля, сипвам си нещо за пиене и после живот :)
1
Monika
13.12.2013 | 16:16
по-малко притеснения според мен трябват :РР
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...