Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Научна въртележка: Убийците в храните, които ядем

по статията работи: | 25 февруари 2013 Прочитания: 9535 1
Неподозираните вреди от добре скрити химикали
Научна въртележка: Убийците в храните, които ядем
Източник: Photl

Екситотоксините усилват вкуса и възбуждат вкусовите рецептори, но този тип химикали свръхстимулират невронните рецептори, които отговарят за комуникацията между мозъчните клетки.

 

Те причиняват експлозия от импулси с толкова огромна скорост, че мозъчните клетки са напълно изтощени и след няколко часа умират. Настъпва реална смърт на мозъчни клетки, а частите от мозъка, в които ексититоксините се целят, са хипоталамуса и слепоочните дялове. Те не само контролират поведението, емоциите, паметта и съня, но и имунната система.

 

Мононатриев глутамат – сериен убиец

 

Аспартамът и мононатриевият глутамат (МНГ) стимулират вкусовите рецептори в езика, усилват вкуса на храни като супи, пакетирани стоки, сосове, дресинги, преработени диетични продукти, а аспартамът е намерен в 95% от дъвките за свеж дъх, дори когато не са "без захар".

 

Ако често страдате от някои от следните симптоми, време е да се замислите какво количество ексититоксини виреят в сърцето и мозъка ви. Оплаквате ли се от главоболие, възпаления, необосновано напълняване, обриви, проблемна кожа? Възможно е всичко това да се дължи на генномодифицираните вкусови подобрители.

 

Проблемът обаче не се изчерпва дотук. Редно е да отбележим, че мононатриевият глутамат има поне 20 имена. Точно така, има много продукти и добавки, които се падат братовчеди на МНГ, защото, забележете МНГ е комбинация от тези други хранителни добавки, които са изцяло химично произведение.

 

Освен това, "братовчедите" на МНГ не е задължително да бъдат отбелязани на етикета като МНГ, но когато консумирате достатъчно количество от различни преработени храни, сътворявате МНГ във вашия стомах.

 

 7362

 Мононатриев глутамат. Снимка: Wikipedia

 

Как да се предпазите от смъртоносните за мозъка вещества? Като начало, спрете да купувате стоки, които съдържат следните "добавки": глутаминова киселина, глутамат, монокалиев глутамат, калциев глутамат, калциев казеинат, желатин, всичко "хидролизирано", натриев казеинат, соев протеин, соев изолат, суроватъчен протеин, хранителни дрожди, екстракт от мая.

 

Внимание! Недейте да се подвеждате по сайтове, които промотират МНГ като анимокиселина, която тялото произвежда, защото МНГ в магазините е преработен, генномодифициран и се произвежда от ферментирало захарно цвекло. Ето защо и Монсанто (мултинационална земеделска биотехнологична корпорация, базирана в САЩ)  държи монопола върху производството на захарно цвекло.

 

Бъдете нащрек и за глутаминовата киселина и нейните производни - глутаматите, които се намират в много продукти, претърпели фермантация, като соев сос, сирене и хидролизиран протеин.

 

Мононатриевият глутамат е водещ причинител на мигренни главоболия, които прерастват в уголемяване на кръвоносните съдове и отделяне на химични елементи от нервните влакна, обвиващи тези съдове.

 

По време на главоболие, артериите точно под кожата на черепа се уголемяват. Това е сигнал, че сте консумирали МНГ, а при много хора е придружено от светли или слепи петна, изтръпване на ръцете и краката, хрема, повръщане, повишена чувствителност към светлина и звук. Понякога болката става непоносима, а някои мигрени траят с дни.

 

Може би защото лекарствата, които приемаме, съдържат още МНГ?

 

Ацесулфам К – убиец под прикритие

 

7361

 Илюстрация: Wikipedia

 

Химичните подсладители трябва да се избягват изцяло от всички човешки същества, като за целта е нужно да знаете къде най-често се крият. Ацесулфам К е един от братовчедите на аспартама, затова не се подлъгвайте по етикета. Ацесулфам К е одобрен за използване през юли 1988.

 

Няколко изследвания върху животни установяват, че ацесулфам К стимулира секрецията на инсулин многократно, причинявайки атака от ниска кръвна захар. Също така е развил белодробен тумор, тумор на гърдите, няколко вида левкемия и хронично дихателно заболяване при гризачи дори когато дозите не са били максимални.

 

Това, което със сигурност не знаете обаче е, че можете да отркиете МНГ в грипните ваксини. Производителите обясняват, че "химичните съединения са добавени във ваксината, за да деактивират вируса или бактерията и да стабилизират и запазят свойствата й за по-дълго време". Изглежда ваксините също се нуждаят от консерванти.

 

Но какво става с дестабилизиращия ефект върху хората, които претърпяват директно инжектиране на невротоксини в кръвообръщението? Мононатриевият глутамат и аспартамът обхождат кръвно-мозъчния поток и могат да причинят непоправими щети на централната нервна система.

 

В заключение можем да кажем, че мононатриевият глутамат и аспартамът са химикали, които НИКОГА не бива да се използват в храната и медицината. Това е непростимо варварство спрямо хората и цялата здравна индустрия. Аспартамът подлъгва тялото ви, че приемате нещо сладко, след което то иска още и ставате по-гладни, а всъщност истината е, че е приело единствено мутагенен канцероген.

 

Това е и най-голямата вреда. Аспартамът причинява нервни смущения и заболявания и не е естествен за организма. Както МНГ, така и аспартамът причинява мутации и неконтролируемо размножаване на ракови клетки при хора в лабораторни условия.

 

Припомнете си и:

 

Аспартам

 

Храни с етикет "Вредно"

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Nina Stanislavova
25.02.2013 | 17:01
заболя ме главата от толкова проучвания,май похапваме много вредни неща
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...