Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Неврокопска баница с ориз

1
Неврокопска баница с ориз
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3.5
(базиран на 8 отзива)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    От брашното пригответе средно меко тесто и го разточете на 5-6 кори за баница

  • 2

    Две от корите оставете настрана, а останалите 3-4 запечете леко от двете страни на силно сгорещена селска печка

  • 3

    Сварете ориза в прясното мляко

  • 4

    Когато поизстине, към него добавете олиото и 5 яйца

  • 5

    Разбъркайте сместа добре

  • 6

    Отделно натрошете сиренето (изварата)

  • 7

    Най-отдолу в тавата сложете непечена кора и поръсете от сместа и сиренето

  • 8

    След това редете печените кори и обилно ги поръсвайте с оризова смес и сирене

  • 9

    Най-отгоре покрийте с втората непечена кора

  • 10

    Сложете тепсията на огъня на печката отгоре, като въртите, докато се опече

  • 11

    После обърнете баницата от другата страна върху кръг за точене на кори

  • 12

    Върнете я пак в тепсията и печете отново върху печката

  • 13

    Отгоре върху опечената вече кора разбийте едно яйце и намажете баницата.

продукти
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Danaq Mihaylova
08.11.2012 | 16:53
Баницата става много вкусна и аз то този начин я правя .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лесни бутерки с подправки
    20 мин.
  • Пилешко със зеленчуци на фурна
    30 мин.
  • Млечен десерт за 0 време
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...