Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Не изхвърляйте боба от вчера!

по статията работи: | 11 юли 2015 Прочитания: 3595
А вижте как да го трансформирате
Не изхвърляйте боба от вчера!
Източник: Youtube

Колко често се случва да ни остане храна от вчера? Почти при всяко готвене, нали?

 

Освен това няма домакиня, която да иска да сготви колкото за едно ядене и да виси на котлона сутрин обед и вечер.

 

Особено пък когато готвим боб, чието приготвяне отнема 2-3 часа, със сигурност правим една голяма тенджера. Иначе не си струва стоенето на котлона...

 

И след това имаме за още ден-два, а понякога и три. Случва се обаче да ни омръзне да ядем една и съща манджа и тогава съдбата й е в боклука.

 

За да не позволяваме това да се случва, сме ви приготвили една чудна идея за боба от вчера (или от онзи ден). Съвсем лесно е, а и изцяло трансформираме боб чорбата.

 

Допълнителните продукти, които са ни нужни: 

 

1 глава лук

олио

червен пипер

яйца

 

* По желание - някакъв колбас

 

За да трансформирате вчерашния боб, буквално са ви нужни броени минути. Така или иначе той вече е сготвен и овкусен, затова е нужно време, колкото да се смеси с новите продукти. 

 

Ако си нямате любима рецепта за боб, използвайте тази изпитана рецепта за Боб чорба. 

 

Начин на приготвяне:


Първо се нарязва лука - на едро или дребно според вашите предпочитания. В тиганче заедно с малко мазнинка се запържва лука, докато омекне. 

 

Добавят се 1-2 ч.л. червен пипер, като за запръжка и се разбърква добре.

 

* За почитателите на мръвката, тук е моментът да добавите парчета шунка, бекон, наденичка или какъвто колбас предпочитате.

 

След това в тиганчето добавяме от сготвения боб, но само гъстата част. Тоест, добре е предварително да сте го изцедили. 

 

От течността на боба са нужни само няколко лъжици (1 черпак), така че ястието да се задуши и овкуси още по-добре. 

 

След като течността изври, чукваме няколко яйца (според количеството на боба). Ако имате малко количество боб, чукнете 2 яйца, а ако ви е останала половин тенджера - не се притеснявайте да сложите 4-5 яйца.

 

Бъркайте, докато яйцата се сготвят и сервирайте топло, леко поръсено с червен пипер. 

Рейтинг: 4 / 5 , 282 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • крем от кестени
    30 мин.
  • Бутер пица с козе сирене, мед и чери домати
    30 мин.
  • Мидена разядка
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...