Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ньоки с домати на фурна

11
Ньоки с домати на фурна
Източник: Andreana Ani
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За тестото: Картофите се обелват, измиват се, нарязват се на средно големи кубчета и се слагат в тенджера с вода. Варят се, докато омекнат.

     

  • 2

    След като са готови, картофите се намачкват на пюре.

     

  • 3

    След това се слагат маслото, жълтъците, брашното, кашкавалът, солта и пиперът. Омесва се тесто, което да не е лепкаво. Правят се малки топчета и се поставят в набрашнена тава.

  • 4

    Когато ньоките са готови, се сваряват във вряща подсолена вода за 1-2 минути. Готови са, когато изплуват сами на повърхността. Вадят се с решетъчна лъжица и се поставят в гевгир, за да се изцедят добре.

  • 5

    Продукти за доматения сос: 5-6 средни домата, 3 скилидки чесън, половин глава червен лук, чубрица, лют пипер (чили), зехтин, 1 ч.л. захар, сол, смлян черен пипер, къдрав магданоз. Задушават се нарязаните на филийки скилидки чесън и лука в зехтина за 1-2 минути и после добавят нарязаните на кубчета домати. Ако ви пречат люспите на доматите, може да ги цепнете, попарите и обелите. Но не прекалявайте с попарването, защото трябва да може да ги нарежете, а не да станат на пюре.

  • 6

    Оставете ги да се пържат, докато сосът се сгъсти. След това се добавя сол, черен пипер, чили, чубрица и лъжичка захар.

     

  • 7

    Ньоките и сосът се пресипват в тава и се разбъркват. Пекат се на силно загрята фурна, докато хванат коричка отгоре, а след това се слага настърганият кашкавал да се запече.

  • 8

    Поднасят се топли, поръсени с магданоз.

продукти
Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
тихомира илиева
26.06.2013 | 22:12
Тази рецепта ще ми стане любима.
10
pepi damjnova
25.06.2013 | 13:00
Отговор на коментар #2 от zvetanka ivanova:
И аз съм впечатлена.
9
pepi damjnova
25.06.2013 | 12:59
Много хубаво са се запекли.
8
poli asenova
24.06.2013 | 18:13
Май ще е доста вкусно.
7
ана
24.06.2013 | 17:51
Брей, някои жени какво могат да готвят, а аз ...:(
6
ана
24.06.2013 | 17:50
2 порции и за мен;)
5
работната пчела
24.06.2013 | 16:27
Много ми хареса рецептата!направо ми иде да си бодна :Р
4
Sashka Marinova
24.06.2013 | 16:22
Отговор на коментар #3 от zvetanka ivanova:
не само изглежда ами е и перфектно
3
zvetanka ivanova
24.06.2013 | 11:41
Отговор на коментар #1 от Петя Иванова:
Изглежда много вкусно.
2
zvetanka ivanova
24.06.2013 | 11:40
Впечатлих се от тази рецепта.
1
Петя Иванова
24.06.2013 | 09:46
Това е много интересно предложение .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...