Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Огретен от лук

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.5
(базиран на 2 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета
  • 2 Задушете ги до златисто в масло за 6-7 минути
  • 3 Поръсете ги с брашното и запечете за 1-2 минути, докато брашното порозовее
  • 4 Бъркайте непрекъснато с дървена лъжица
  • 5 Разтворете пилешкия бульон в 1 литър топла вода
  • 6 Изсипете го наведнъж върху лука и брашното
  • 7 Бъркайте, за да не се получатбучки
  • 8 Оставете да ври около 25 минути
  • 9 Настържете кашкавала на едро ренде и запечете филийте хляб
  • 10 В индивидуални гювечета, разпределете филиите хляб, бульона с лука и кашкавала
  • 11 Посолете, поръсете с черен пипер и запечете във фурна около 15 минути на 180 градуса
  • 12 Поднесете незабавно.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...