Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Огретен с гъби и лук

Огретен с гъби и лук
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Слагаме макароните (или всякаква друга паста) да се свари според указанията на пакета в подсолена вода.

  • 2

    Докато пастата се вари, в зехтина задушаваме лука, нарязан на едро.

  • 3

    Добавяме към него и нарязаните гъби. Ако започне да загаря, добавяме малко от водата, в която се вари пастата.

  • 4

    Когато омекнат зеленчуците, ги овкусяваме със сол и мащерка.

  • 5

    Сварената паста я добавяме към плънката и разбъркваме добре.

  • 6

    Изсипваме в съд за печене и заливаме със смес от разбитите яйца и прясно мляко, сол. Печем докато заливката стегне.

  • 7

    Наръсваме пармезана отгоре и оставяме десетина минути да изстине.

  • 8

    Друг вариант на този огретен е, вместо паста, да се използват сварени предварително картофи.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Домашен шоколадов пудинг (в микровълнова)
    15 мин.
  • Фасулски лесна сьомга
    15 мин.
  • Бързи гночи
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...