Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Огретен с гъби и лук

Огретен с гъби и лук
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Слагаме макароните (или всякаква друга паста) да се свари според указанията на пакета в подсолена вода.

  • 2

    Докато пастата се вари, в зехтина задушаваме лука, нарязан на едро.

  • 3

    Добавяме към него и нарязаните гъби. Ако започне да загаря, добавяме малко от водата, в която се вари пастата.

  • 4

    Когато омекнат зеленчуците, ги овкусяваме със сол и мащерка.

  • 5

    Сварената паста я добавяме към плънката и разбъркваме добре.

  • 6

    Изсипваме в съд за печене и заливаме със смес от разбитите яйца и прясно мляко, сол. Печем докато заливката стегне.

  • 7

    Наръсваме пармезана отгоре и оставяме десетина минути да изстине.

  • 8

    Друг вариант на този огретен е, вместо паста, да се използват сварени предварително картофи.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Две разкошни кексчета в чашки
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...