Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Огретен с гъби и лук

Огретен с гъби и лук
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Слагаме макароните (или всякаква друга паста) да се свари според указанията на пакета в подсолена вода.

  • 2

    Докато пастата се вари, в зехтина задушаваме лука, нарязан на едро.

  • 3

    Добавяме към него и нарязаните гъби. Ако започне да загаря, добавяме малко от водата, в която се вари пастата.

  • 4

    Когато омекнат зеленчуците, ги овкусяваме със сол и мащерка.

  • 5

    Сварената паста я добавяме към плънката и разбъркваме добре.

  • 6

    Изсипваме в съд за печене и заливаме със смес от разбитите яйца и прясно мляко, сол. Печем докато заливката стегне.

  • 7

    Наръсваме пармезана отгоре и оставяме десетина минути да изстине.

  • 8

    Друг вариант на този огретен е, вместо паста, да се използват сварени предварително картофи.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Панирани тиквички с пресен джоджен
    20 мин.
  • Фин крем с оризово брашно
    20 мин.
  • Лук в бяло вино
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...