Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Огретен с тиквички и лук

Огретен с тиквички и лук
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Един много лесен и много вкусен огретен.

  • 2

    Нарязваме тиквичките на кубчета и ги овалваме обилно в посолено брашно. Колкото повече, толкова по-добре. Изсипваме ги в намазнена тавичка. 

  • 3

    Нарязваме лука на големи парчета и го задушаваме в мазнина, докато се карамелизира. Посоляваме. 

  • 4

    Разпределяме лука върху тиквичките и слагаме във фурна да се пече.

  • 5

    Ако тиквичките са пресни и свежи няма нужда от течност, защото те си пускат. Ако са по-стари може да се налее съвсем малко. 

  • 6

    По желание може да се поръси с нарязани на ситно пресен джоджен или магданоз, както и с настърган кашкавал.

  • 7

    Пече се около половин час, или докато омекнат тиквичките.

  • 8

    Като всяко постно ястие, оставя се да се охлади и се хапва леко топло.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...