Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Огретен с царевица по македонски

Огретен с царевица по македонски
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:балканска кухня
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Обелете чесъна и лука, нарежете ги на ситно и ги запържете в сгорещено олио. Добавете каймата и запържете, подправете със сол, бахар и пипер. По желание сложете канела на прах. Сипете в огнеупорен съд или тава и заравнете. 

  • 2

    Отцедете царевицата и я разпределете върху каймата. Нарежете салама и го наредете върху царевицата. Бланширайте доматите, охладете ги със студена вода и ги обелете. Нарежете ги на тънки парчета и ги наредете върху салама, после поръсете с черен пипер и риган. 

  • 3

    Настържете сиренето, смесете го с галетата и поръсете доматите с тази смес. Сложете тук-там бучки масло и печете 30-35 мин във фурна при температура 200 С.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата от печени пиперки
    15 мин.
  • Сладко-пикантно тако
    20 мин.
  • Кисело мляко с бисквити и сладко
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...