Измиваме и сваряваме ориза с една чаена лъжичка сол и щипка черен пипер.
Нарязваме пилешките гърди на дребни хапки, маслините на ивички, пасираме доматите (ако са пресни ги белим, след което ги пасираме).
След като вече сме сварили ориза, запържваме пилешките гърди в 30 милилитра зехтин и леко подсоляваме.
След придобиване на златист загар подправяме с черен пипер и прибавяме пасираните домати, като ги подслаждаме с малко захар (за да премахнем киселините от тях).
След около 5 минути добавяме маслините, чубрицата, ригана, индийското орехче и оставяме да покъкри на котлона.
Сервираме като разположим по повърхността на подходяща чиния количество ориз, след което ще го посипем със соса, така че той да обходи целия ориз (но гъстата плънка от соса да остане по средата).
Добър апетит!