Варим воденичките в тенджера под налягане с 1-1.5 литър вода. В нея слагаме дафиновият лист, смлян черен пипер и сол. Варим около 45 минути.
През това време правим марината: 1 белтък, 1 супена лъжица соев сос, 1 супена лъжица натурално нишесте.
Режем пилешките гърди на хапки. Поставяме ги в купа , смесваме ги с марината и малко сол. Трябва да преседят 30 минути.
Започваме да режем лука, чесъна и моркова на парченца. Загряваме олиото и слагаме хапките. В началото не се бърка, докато се позапържат. Вадим ги и в тази мазнина слагаме зеленчуците - запържваме ги. Добавяме ориза и го запържваме за малко.
Изсипваме в тава, прибавяме хапките и нарязаните на парченца воденички. Заливаме с бульона от воденичките и 2 супени лъжици соев сос.