Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Охлюви с ориз

4
Охлюви с ориз
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.1
(базиран на 12 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Охлювите се измиват и се сваряват във вряща подсолена вода

  • 2

    Изваждат се от черупките с вилица или шиш

  • 3

    Почистват се от задната черна част

  • 4

    Лукът и морковите се нарязват наситно и се запържват в мазнината

  • 5

    Добавят се охлювите, сол на вкус и измитият ориз и сместа се изсипва в тавичка

  • 6

    Залива се с вода и се покрива с резени домати

  • 7

    Ястието се пече, докато оризът стане готов.

продукти
30 бр.охлюви
150 гр.ориз
100 гр.моркови
300 гр.домати
50 млолио
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Stefka Dinkova
10.05.2014 | 15:16
Отговор на коментар #3 от Samoela Petkova:
Приготвени правилно , са удивително вкусни !
3
Samoela Petkova
16.05.2013 | 15:32
nikoga ne sym qla ohl\wi , wkusni li sa ?
2
Маргото
03.04.2013 | 12:15
Не мога да ги вкуся,но ми беше интересно как се приготвят:)
1
Vanessa Apostolova
22.03.2013 | 16:26
е как ще ядеш охлюви! гадно!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...