Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Още една причина да изберете българските козунаци пред вносните

по статията работи: | 16 април 2014 Прочитания: 1304 4
Вижте с каква задача са се захванали производителите
Още една причина да изберете българските козунаци пред вносните
Източник: Thinkstock/Guliver

Напоследък на българския пазар се откриват все по-странни вносни продукти, особено около големите християнски празници. Имайки предвид политиката на големите вериги супермакети, това не е никак изненадващо и дори няма нужда да споменаваме каква им е целта.

 

За щастие, родните производители и членове на Съюза на хлебопроизводителите, предприемат мерки срещу тази чужда инвазия. Стана ясно, че хлебопроизводители от Бургас и Кърджали са взели решение да бойкотират хранителните вериги в страната заради тежките условия, които им поставят.

 

Казано с други думи, предлагането на съмнително евтин хляб във въпросните вериги с цена между 50 и 70 стотинки, никак не помага на хлебопекарите да продават своята продукция. Освен това, те допълват, че тези цени няма как да отговарят на необходимото качество.

 

Като оставим хляба настрана, идва ред на козунаците. За да отговорят на вълната от италиански козунаци и великденски хлябове, българските производители са решили по празниците да пуснат в продажба "бутикови" козунаци, направени с повече масло, стафиди, бадеми и т.н. Това научаваме от Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна.

 

В "модерните" козунаци няма да има трансмазнини или други вредни съставки, обещават от Съюза. Те ще бъдат в пъти по-истински и по-вкусни от пакетираните вносни продукти, които са с трайност от 3 месеца и нагоре.

 

Изборът остава в ръцете на потребителите.

Рейтинг: 4 / 5 , 329 гласa
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Violeta
16.04.2014 | 19:39
Отговор на коментар #2 от Vqra Petrova:
Така е,направо става страхотен.
3
Violeta
16.04.2014 | 19:39
Тази година ще ги меся сама.
2
Vqra Petrova
16.04.2014 | 17:08
българския козунак е най-вкусен,а домашния още повече ;)
1
Ralica Hristova
16.04.2014 | 17:02
ами винаги предпочитам родните поне да са български ако не са домашни. :) Мисля,че е време да си купя хлебопекарна, но за съжаление в момента не ми е финансово възможно иначе бих и тогава сама ще си ги меся :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусната спаначена пита!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...