Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Още полезни трикове в кухнята

по статията работи: | 21 август 2014 Прочитания: 2262
За доосъвършенстване на уменията
Още полезни трикове в кухнята
Източник: Photl

Няма нищо по-дразнещо от "каша" във фурната. Като под "каша" имаме предвид експлозия от тавата.

 

Колкото и да е вкусно ястието, то бъркотията, която оставя след себе си подобен инцидент, го помрачава сериозно.

 

Та кой би искал да чисти мръсна фурна, след като е хапнал вкусно и е повдигнал градуса на настроението, така да се каже.

 

Как да избегнем подобни проблеми и ще няколко полезни хитрости в познатия стил, в който ви прошепваме как да станете по-добри в кухнята.

 

Кипене на ястие във фурната

 

Ако имате съмнение, че може ястието ви да изкипи, тогава сложете една плоска тава под него. Ако се случи касеролата да прелее, то всичко ще попадне в тавата и така няма да се налага да чистите цялата фурна.

 

Оформяне на тесто за пица

 

Извадете го от хладилника, ако е купено готово и е съхранявано там, сложете го на добре набрашнена повърхност и го поръсете отгоре с брашно. Оставете за 20-30 минути да почине на стайна температура. Това ще го направи още по-гъвкаво и лесно за работа. Използвайте набрашнена точилка, започнете от центъра и движете към краищата. Спрете на точите, когато тестото достигне 1.5 см дебелина. С двете набрашнени ръце хванете тестото и започнете да го въртите, държейки го поп края с пръсти. Така висейки надолу гравитацията ще свърши своята работа.

 

Заместване на сухи с пресни билки

 

Няма проблем да го направите – 1 ч.л. суха подправка е равна на 1 с.л. от пресния й вариант. Тъй като сухите подправки имат концентриран вкус, тогава е най-добре да правим замяна на тази, които се добавят в началото на готвенето, като риган, мащерка, градински чай.

 

Домашен дресинг за салати

 

Няма по-хубаво от това да не използвате готовите дресинги, пълни с вредни подобрители на вкуса. Нарежете малка глава лук шалот, 1 с.л. мед и дижонска горчица. Сложете ги в буркан от 450 мл. добавете 1.5 чаша екстра върджин зехтин и 1.5 чаша лимонов сок. Поръсете със сол и пипер на вкус. Затворете буркана и разклатете добре. Сложете го в хладилника, където може да престои до 7 дни. С това количество могат да се овкусят около 16 порции.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 251 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D