Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пай с кайма и пресни зеленчуци

Пай с кайма и пресни зеленчуци
Източник: Марианна Калинкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    От трите вида брашно, сухата мая, 1 с.л. зехтин, яйцето, киселото мляко и щипка сол омесете лепкаво и еластично тесто. Покрийте с домакинско фолио и оставете на топло да втаса.

  • 2

    В дълбок тиган запържете лука и каймата. След потъмняване на каймата и редуциране на водата, добавете ситно нарязаните зеленчуци и пресния магданоз. Овкусете и подправете на вкус. Оставете плънката настрана да се охлади.

  • 3

    Омесете отново втасалото тесто и разделете на две еднакви топки. Разточете лист с диаметър на тавата. Намажете тавата с малко зехтин и покрийте дъното с листа тесто. От другия разточен лист направете странични ивици за тавата и ги залепете отстрани. От останалото тесто оформете ивици с дебелина около два сантиметра, с тях ще покриете пая.

  • 4

    Изсипете изстиналата плънка в тавата, разстилайки я равномерно по дъното. Отгоре покрийте с ивиците.

  • 5

    Печете около 30 минути в предварително загрята фурна до 180-200 С.

  • 6

    Украсете с резенчета домат и босилек по желание.

  • 7

    Приятен апетит :)

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D