Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пандоро

7
Пандоро
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:италианска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В малка купа смесете топлата вода (1/4 ч.ч.), маята,  1 с.л. захар, 1 жълтък и пол. ч.ч. брашно. Разбъркайте хубаво. Покрийте с мокра кърпа и оставете да втаса на топло място за 2 часа, или до удвояване на обема.

  • 2

    На чиста повърхност направете купчинка от 3 ч.ч. брашно и направете дупка в средата. В друга купа разбийте 4 жълтъка, пол. ч.ч. захар, маслото и пол. ч.ч. вода. Изсипете постепенно сместа с маята в средата и омесете постепенно и старателно. Трябва да се получи лепкаво тесто. Месете 5-10 минути на ръка или използвайте миксер с приставка за тесто. Тестото трябва да остане лепкаво.

  • 3

    Намазнете голяма купа и в нея поставете тестото, като го оваляте в стените й. Покрийте с прозрачно фолио и оставете отново да втаса за 2 часа.

  • 4

    Ударете тестото няколко пъти, добавете оставащото брашно, жълтъци, яйце, пол. ч.ч. вода, захар и кора от лимон. Месете върху набрашнена повърхност до пълното абсорбиране на продуктите около 10 минути. Отново върнете в намазнената купа, покрийте с фолиото и го оставете да почине още 2 часа.

  • 5

    Намазнете и набрашнете две форми за пандоро или високи кани за кафе. Отново ударете тестото, разделете го на две и оформете като топли. Всяка поставете във форма и оставете така за час и половина.

  • 6

    През това време загрейте фурната на 190 С. Печете пандоро 35 минути, или до суха клечка. Оставете да почине 10 минути и оставете да се охлади напълно.

  • 7

    В малка купичка, смесете пудра захарта с водата и разбъркайте. Поръсете десерта с глазурата.

  • 8

    Забележка: Използвайте обезсолено масло.

продукти
Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
pepi damjnova
21.12.2013 | 08:48
Отговор на коментар #2 от тихомира илиева:
И аз бих опитала.
6
pepi damjnova
21.12.2013 | 08:47
Съблазни ме предложението.
5
Desislava Stoyanova
20.12.2013 | 15:15
интересно! :) много апетитно изглежда.
4
stefaniika koleva
20.12.2013 | 08:42
Отговор на коментар #2 от тихомира илиева:
И аз така ще направя.
3
stefaniika koleva
20.12.2013 | 08:41
Хареса ми вида му.
2
тихомира илиева
19.12.2013 | 08:40
Ще пробвам да го приготвя по рецептата.
1
тихомира илиева
19.12.2013 | 08:39
Супер предложение!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бързо телешко чили
    20 мин.
  • Домашни бонбони с фурми и кокос
    30 мин.
  • Хумус от зелен боб
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...