В малка купа смесете топлата вода (1/4 ч.ч.), маята, 1 с.л. захар, 1 жълтък и пол. ч.ч. брашно. Разбъркайте хубаво. Покрийте с мокра кърпа и оставете да втаса на топло място за 2 часа, или до удвояване на обема.
На чиста повърхност направете купчинка от 3 ч.ч. брашно и направете дупка в средата. В друга купа разбийте 4 жълтъка, пол. ч.ч. захар, маслото и пол. ч.ч. вода. Изсипете постепенно сместа с маята в средата и омесете постепенно и старателно. Трябва да се получи лепкаво тесто. Месете 5-10 минути на ръка или използвайте миксер с приставка за тесто. Тестото трябва да остане лепкаво.
Намазнете голяма купа и в нея поставете тестото, като го оваляте в стените й. Покрийте с прозрачно фолио и оставете отново да втаса за 2 часа.
Ударете тестото няколко пъти, добавете оставащото брашно, жълтъци, яйце, пол. ч.ч. вода, захар и кора от лимон. Месете върху набрашнена повърхност до пълното абсорбиране на продуктите около 10 минути. Отново върнете в намазнената купа, покрийте с фолиото и го оставете да почине още 2 часа.
Намазнете и набрашнете две форми за пандоро или високи кани за кафе. Отново ударете тестото, разделете го на две и оформете като топли. Всяка поставете във форма и оставете така за час и половина.
През това време загрейте фурната на 190 С. Печете пандоро 35 минути, или до суха клечка. Оставете да почине 10 минути и оставете да се охлади напълно.
В малка купичка, смесете пудра захарта с водата и разбъркайте. Поръсете десерта с глазурата.
Забележка: Използвайте обезсолено масло.