Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Панирана тиква

1
Панирана тиква
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:руска кухня, ОНД
Сезон:есен
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Обелете тиквата и я нарежете на тънки резенчета. Изпържете я в масло

  • 2

    В отделен съд изсипете брашното, млякото, жълтъците от яйцата, солта и пригответе рядко тесто

  • 3

    Отделно разбийте белтъците и внимателно ги прибавете към тестото

  • 4

    С вилица набождайте парченцата тиква, потапяйте ги в тестото и ги пускайте в тенджерка с кипящо масло

  • 5

    Изпържените парченца тиква вадете с решетеста лъжица.

продукти
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Samoela Petkova
10.06.2013 | 11:12
много обичам панирана тиква , но за първи път сама ще си я приготвя
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D