Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Паниран фазан

1
Паниран фазан
Източник: Мария Борисова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Сезон:зима
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разрязваме фазана на порции и го сваряваме в тенджера под налягане за около 40 минути заедно с моркова, който сме нарязали на едро, черния пипер на зърна, скилидките чесън, дафиновия лист и малко сол.

  • 2

    Прибавяме червеното вино и мазнината.

  • 3

    След като фазанът е сварен, го изваждаме и го оставаме настрани да поизстине.

  • 4

    Разбиваме си яйцата, в отделна чиния слагаме брашно и в друга галета.

  • 5

    Вземаме парчета фазан и потапяме първо в яйце, като се стремим цялото парче да е в яйце, после в брашно.

  • 6

    След това пак топим в яйце и накрая овалваме в галета.

  • 7

    Пържим в добре сгорещена мазнина.

  • 8

    Накрая украсяваме с резенчета лимон. :) Това е, надявам се рецептата да Ви хареса и да я изпробвате!!

Подобни рецепти от форума
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
kalinka kalinkova
18.01.2013 | 11:50
Не съм вкусвала фазан досега.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Шоколадово-кокосови-лешникови бонбони
    15 мин.
  • Пилешко с пикантно грейви
    20 мин.
  • Запечени картофки с млечен сос
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D