Загрейте фурната на 230 С. Покрийте лист готварска хартия с алуминиево фолио.
Сварете пастата пенне в тенджера в предварително кипнала подсолена вода. Отцедете я и я върнете в тенджерата.
В купа смесете (почистени и нарязани) сладката тиква, тиквичката, моркова, чушките, доматите, зеления боб и аспержите. Добавете 2 с.л. зехтин, сол, пипер, лимонов сок и италианската подправка (от босилека, майорана, ригана, розмарина и мащерката).
Подредете зеленчуците върху фолиото и запечете за 15 минути или до омекването им.
Загрейте оставащият зехтин и маслото в голям тиган. Добавете лука и чесъна. След няколко минути прибавете пастата, лимоновата кора, босилека (листа), магданоза и балсамовия оцет. Леко разбъркайте и оставете да се затопли.
Махнете от огъня и прехвърлете в голяма купа. Изсипете запечените зеленчуци и поръсете с пармезан. Сервирайте. Bon Appetit!
Забележка: В продуктите италианската подправка е посочена като универсална.