Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пастет от дроб и гъби

Пастет от дроб и гъби
Източник: youtube.com
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Включете фурната на 180 С. Накиснете гъбите в топло мляко с коняка, разтворен в него, за около 20 минути. 

  • 2

    През това време сложете дроба, шунката (по възможност печена) и чесъна в кухненски робот. Смелете хубаво. Добавете каймата, яйцето, пипера и сол на вкус. Отново пуснете блендера до пълно смилане. 

  • 3

    Отцедете гъбите и ги нарежете ситно. Добавете ги към основната смес. 

  • 4

    Сложете сместа в намазнена форма за терин (правоъгълна форма за кекс). Оформете гладко и сложете дафиновия лист отгоре. 

  • 5

    Печете за 1 час. Извадете и оставете да се охлади на стайна температура. След това сложете в хладилника и оставете за 6 часа.  

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Гъбена супа (Светла)
    30 мин.
  • Фондан бонбони
    20 мин.
  • Забулени яйца, поляти с лучен сос
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...