Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пастет от печени чушки и сирене

12
Пастет от печени чушки и сирене
Източник: Петя Цанкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3.3
(базиран на 3 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измитите чушки се изчистват от дръжките и семенната част (изтърбушват се ), изпичат се и се обелват. След което се смилат с машинка за месо на ситна решетка.

  • 2

    В тава се загрява олиото и се слага сместа да се позапържи, до поемане на олиото и лекото ѝ сгъстяване.

  • 3

    Маха се от огъня и се добавя натрошеното сирене, пасирания чесън, подправя се с черния пипер и кимиона и се разбърква добре. Ако е необходимо се посолява на вкус.

  • 4

    Накрая се прибавя и ситно нарязания магданоз.

  • 5

    Готовият пастет се разсипва в бурканчета и се заварява 10 минути за капачка.

Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
Desislava Stoyanova
04.11.2013 | 13:40
оО,ДАМ, товае супер вкусно тази година си приготвих :)
11
Tania Bekiarudi
25.10.2013 | 18:52
Здравейте ! бихте ли ми казали,колко буркана излизат от една доза ?
10
Stefka Dinkova
24.09.2013 | 22:23
Преди 30 години на ученическа бригада моя съученичка носеше такъв пастет.По - вкусно нещо не съм опитвала на полето.После пътищата ни се разделиха , рецептата се изгуби ...и така до днес.Благодаря , Петя Цанкова , ще направя за проба , че все още нямам студент :)
9
Петя Цанкова
21.09.2013 | 20:53
Отговор на коментар #8 от Петя Цанкова:
Извинявам се за грешката в името :( Да се чете "Ваня Йочева " !
8
Петя Цанкова
21.09.2013 | 18:27
Отговор на коментар #7 от Ваня Йочева:
Ами ,Ваня Йончева ,той големият труд е именно в печенето на чушките ,беленето им и стерилизирането им ,а че съм добавила и нещо отгоре ,за да ги направя по-вкусни .... е мен определено не ме мързи да го направя :) А и оставям с впечатлението ,че не сте изхранвали студент,живееш далеч от вас или не сте прибирали уморена от работа и когато Ви се иска да хапнете само залък ,топнат в нещо ,а не тепърва да чукаш чушки в хаванче ,да вадиш тиган и да пържиш и т.н. ....да когато ми се прияде и имам време и яйца добавям ,че и манджичка си правя -страхотна е ! ... и много др.идеи имам и по различни причини приготвям зимнина ,но определено винаги присъства елемента на удовлетвореност ,че си направила нещо със собствените си ръце :) дано съм отговорила на въпросите Ви ,но ....гледайки от моята камбанария !
7
Ваня Йочева
21.09.2013 | 10:00
Никога няма да разбера защо е необходим всичкия този труд? Достатъчно е само да се запазят печени чушки за зимата. После когато ти се прияде пастетче, отваряш един буркан, взимаш си 4-5 чушки, счукваш ги с хаванче. Леко ги запържваш в тиган с олио, добавяш им чесън (ако обичаш) наръсваш натрошено сирене и готово. Може и яйце да добавиш. Защо е необходимо да пържиш огромно количество пастет? Защо ти трябва със сиренето да го съхраняваш за зимата, като сирене има винаги? Защо трябва да стерилизираш?
6
Надя
20.09.2013 | 19:47
Отговор на коментар #3 от Петя Цанкова:
Ще пробвам задължително:)
5
Надя
20.09.2013 | 19:47
Много ми хареса рецептата.
4
кати
20.09.2013 | 19:04
Ще е страхотно вкусно.
3
Петя Цанкова
20.09.2013 | 13:29
Отговор на коментар #2 от stefaniika koleva:
Горещо го препоръчвам ! Става много вкусен !
2
stefaniika koleva
19.09.2013 | 09:23
Отговор на коментар #1 от stefaniika koleva:
Но смятам да си направя по тази рецепта.
1
stefaniika koleva
19.09.2013 | 09:22
Не съм приготвяла досега такъв пастет.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...