Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Патладжани в буркани

Патладжани в буркани
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:зимнина/туршии
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Обелваме патладжана, нарязваме го на колелца около половин см, посоляваме и оставяме за 20 мин да се отцеди горчивата вода.

  • 2

    Печем го в загрята на 200 С фурна с много олио (почти покриваме парчетата) може и на два реда, печем докато омекне. Не чакаме да се зачервят патладжаните.

  • 3

    Като се изпече, оставяме да се отцеди олиото за няколко часа, в купичка слагаме чесъна, оцета и, ако има нужда, още сол.

  • 4

    След като патладжана се е отцедил, в бурканчета слагаме малко от него малко от чесновата смес и така до горе.

  • 5

    Затваряме и варим за 10 мин след завирането на бурканчетата.

  • 6

    Солта, чесъна и оцета са по мой вкус, търпят промяна :) Става и за директна консумация.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салатата на леля
    < 10 м.
  • Макарони с шунка и сметана
    20 мин.
  • Kайзершмарн (палачинка по императорски)
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D