Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Патладжани с чесън

Патладжани с чесън
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
20 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Патладжаните се почистват, измиват и нарязват на тънко по дължина, посоляват се обилно и се оставят за няколко часа, да се отцеди горчивата вода. Измиват се от солта и се подсушават с домакинска хартия.

  • 2

    Зехтин или олио се загрява в тиган и се пускат парчетата патладжан, да се изпържат за няколко минути от двете страни до златисто кафяво.

  • 3

    Изцеждат се отново, но този път от мазнината, върху хартия, поставят се в дълбока чиния и се подправят на вкус със сол, оцет, чесън, нарязан на ситно, стръкчета магданоз и малко люто за разкош! 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Напитка с ягоди
    15 мин.
  • Макарони с шунка и сметана
    20 мин.
  • Салата от леща
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Коя е най-добрата компания за вечеря?
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...