Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Патладжан Ветрило с бекон и чедър

Патладжан Ветрило с бекон и чедър
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Продуктите са за три средно големи патладжана.

  • 2

    Патладжаните се измиват и на всеки се правят няколко разреза по дължина, като в края при дръжката си трябва да останат цели. Посоляват се обилно и се слагат в купа със студена вода за 1час, за да се отстрани горчивия им сок, след което отново се измиват обилно с вода и подсушават.

  • 3

    През това време се приготвят останалите продукти, като доматите, сиренето и скилидките чесън се нарязват на тънки филийки.

  • 4

    На дъното на тава се слага хартия за печене, подреждат се патладжаните, като във всеки разрез се слага парче сирене, чесън, парчета домат и бекон. Посоляват се, поръсват се с мащерка и се поливат с малко зехтин, притискат се леко, така че да се разтворят като ветрило. 

  • 5

    Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пекат на 200 С за 1 час.Отстранява се фолиото, запичат се още 10 мин на 180 С и тавата се изважда от фурната.

  • 6

    Кашкавала се нарязва на тънки парченца, слага се сирене чедър върху всеки разрез на патладжаните и отгоре се поставят резенчета кашкавал.

  • 7

    Аз използвах чедър тост, понеже не можах да намеря висококачествен чедър, но уверявам ви – заслужава си!

  • 8

    Патладжаните се запичат още около 10 мин до разтопяване на сирената.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...